Depresia – ochorenie duše, ktoré je treba liečiť

clanok depresia_foto 1

 

Prichádza plíživo. Začína ako zúfalstvo, beznádej, pokles energie, pocit menejcennosti, pokračuje pesimistickými výhľady do budúcna, zníženým sebavedomím a neschopnosťou radovať sa zo života. Depresia. Ochorenie duše, ktoré nie je dobré podceňovať.

Pokiaľ vás trápia vyššie zmienené a podobné stavy, nezostávajte v tom sami. Zverte sa svojim blízkym a vyhľadajte pomoc. Odstránenie či zmiernenie depresií spočíva v biologickej liečbe, teda užívanie liekov, alebo v psychoterapii. V prípade ťažších depresií je nezbytná návšteva odborníka – psychiatra, ktorý navrhne vhodnú liečbu. U ľahších úzkostne-depresívnych stavov je na mieste konzultácia u psychológa či psychoterapeuta, ktorý odporučí vhodnú psychoterapiu. Medzi účinné metódy patrí i audiovizuálna stimulácia pomocou AVS prístrojov od Galaxy.

pozrite si naše avs prístroje

 

AVS prístroj dokáže navodiť potrebný stav pomerne rýchlo

Depresie sú jednou z „neposlušností“ mozgu, ktorými se aktívne zaoberá  aj terapeutka Bc. Eva Kolářová, ktorá sa špecializuje na biofeedback a neurofeedback vo svojej praxi na poliklinike v Karlových Varoch. „Do mojej ordinácie chodia klienti rôznych vekových kategórií vrátane detských pacientov. Úzkosti a depresie u detí sú relatívne častý problém. Vo svojej praxi používam metódu QEEG (kvantitatívne encefalografické mapovanie mozgu), ktorá nám pomáha lepšie pochopiť a popísať stav a schopnosti nášho tela. Vďaka tejto diagnostike môžem u klienta vyrátať napríklad index pozornosti, index tenzie (stresu a svalového napätia). Všetko vyhodnotím a zistím, v akej časti mozgovej kôry je nejaký problém alebo nerovnováha. Následne zostavím tréningový vzorec pre neurotréning,“ vysvetluje terapeutka.

Máte pocit vyhorenia AVS vás zregeneruje aj naštartuje

 

V rámci terapie úzkostí a depresií pak môže pomôcť i audiovizuálna stimulácia. „Túto stimuláciu pomocou AVS prístrojov používam pomerne často. Je to veľký pomocník pri depresiách. Prístroj dokáže stimulovať mozog pomerne rýchlo a taktiež rýchlo navodiť stav, ktorý potrebujeme. To znamená, pokiaľ má klient depresie, zvolím vhodný program s ohľadom na jeho vek a potiaže. Dospelým púšťam program väčšinou na 20 minút, deťom kratší na 5 až 7 minút,“ dopĺňa Eva Kolářová.

Tinitus. Ako sa zbaviť pískania v ušiach

 

Čo s naším mozgom robí audiovizuálna stimulácia?

„Stimulačné okuliare vysielajú svetlo pod určitou frekvenciou, ktorú mozog dokáže kopírovať. Pomocou slúchadiel prijíma i zvukovú stimuláciu, kedy zaznamenáva určité frekvencie zvuku a dokáže sa na ne preladiť. Pre potreby relaxácie pri depresiách nastavíme alfa vlny,“ vysvetluje terapeutka. Pokiaľ nefunguje meditácia alebo iná technika relaxácie, je možné používať práve AVS prístroj, ktorý je pohodlným riešením. „Odporúčam metódy kombinovať, aby bol klient aktívny a nespoliehal sa iba na to, že AVS prístroj zrelaxuje za neho,“ zdôrazňuje Eva Kolářová a dodáva: „Keď už má klient danú diagnózu úzkostne-depresívnej poruchy, ide AVS prístroj kombinovať i s predpísanými liekmi.“ Pritom účinky audiovizuálnej stimulácie môžu byť okamžité – každý človek reaguje inak, niekto pocíti účinky ihneď po týždni používania, iný až po mesiaci. Faktom však je, že audiovizuálna stimulácia pôsobí do určitej miery na každého. Prídite si AVS prístroje vyskúšať alebo si ho na skúšku objednajte a presvedčíte sa o tom sami.

 

 

 

Vyskúšajte naše programy pre AVS prístroje

  • Ríša kľudu – program proti depresiám, 10 minút hudby s bielym šumom, veľmi jednoduchý, ale účinný program pre riešenie podrážděnosti alebo nervozity. Uvoľňuje mentálne a somatické napätie v tele.
  • Pozitívum – program proti depresiám a negatívnym myšlienkám, 16 minút vážnej hudby pre zlepšenie nálady.
  • Mental Ironman – 18 minút špeciálnych stimulačných zvukov pre zvýšenie psychickej odolnosti a vytrvalosti, využíva špeciálne frekvencie a afirmačné nahrávky v podvedomom stave vedomia theta. Vhodný špeciálne pre mužov.

 

Ako funguje AVS prístroj 

 

Späť do obchodu