Strašák v hlave menom tinnitus. Ako sa zbaviť pískania v ušiach?

 

clanok tinnitus_foto 1

Pískanie, hučanie alebo šelesť v ušiach, odborne nazývaný tinnitus, je veľmi nepríjemný a obťažujúci stav. Pokiaľ je dlhodobý a trvalý, môže spôsobovať nespavosť, bolesti hlavy a následné psychické vyčerpanie. Úplne ho vyliečiť je obťiažné, vhodná terapie však zvuky účinne eliminuje. Pískanie v ušiach dokáže z hlavy vytesniť i AVS prístroj od Galaxy.

Tinnitus nie je choroba ako taká, jedná se o príznak. Vzhľadom na to, že je väčšinou subjektívny, teda zvuk v ušiach počuje iba dotyčný človek, nie je ho možné  u lekára objektívne zmerať a ani liečiť. Je tiež zložité určiť, ako tento problém vzniká. Spôsobený môže byť prasknutím v strednom uchu alebo len prirodzeným tokom krvi (tzv. pulsovaním) alebo zvýšenou krvnou turbulenciou v blízkosti ucha. Pokiaľ nie je na vine ušné ochorenie, príčinou tinnitu býva dlhodobý stres alebo častý pobyt v hlučnom prostredí.

pozrite si naše avs prístroje

 

Možné príčiny vzniku tinnitu:

  • ušné ochorenie, ako napr. zánet stredného ucha
  • úraz uší, krku či hlavy
  • silný akustický vjem, napr. koncert, výbuch, výstrel
  • neurologické či metabolické ochorenie, napr. roztrúsená skleróza
  • dlhodobý stres, depresia aleboi úzkosti
  • blokáda krčnej chrbtice, únava krčných svalov apod.

 

Niektorí pacienti vnímajú tinnitus iba v jednom uchu, u iných je oboustranný. Najviac je vnímaný v kľude a tichu, teda predovšetkým v posteli pred spaním, a tak má za následok problémy so zaspávaním a nespavosť. O niečo vyšší výskyt je zaznamenaný u seniorov, ale liečia sa s ním stále častejšie i mladší ľudia. Pokiaľ je tento zvuk v ušiach  natoľko nepríjemný, že obmedzuje bežné denné činnosti, narušuje spánok a psychiku, je treba vyhľadať pomoc.

AVS prístoje pomáhajú pri syndróme vyhorenia

 

Ako sa dá tinnitus liečit?

V prvom rade je treba vylúčiť ušné ochorenie, namieste je preto vyhľadať odborníka ORL, prípadne neurológa. Ten môže predpísať lieky na podporu cirkulácie krvi v mozgu. Ani lieky však nie sú trvalým riešením chronického pískania v ušiach. Pokiaľ je príčinou zvuku špatné postavenie krčnej chrbtice alebo jej blokáda, je vhodné dochádzať na fyzioterapiu.

Ak ale nie je nájdená príčina obtiaží, často nezostáva nič iné, ako sa s tinnitom naučiť žiť, teda cielene sa naučiť nevnímať ho neboli vytesniť. Veľmi účinné sú v tomto prípade relaxačné techniky, ako sú terapeutické nahrávky, počúvanie ukľudňujúcej hudby s delta vĺnami alebo tak hovoriac bielym šumom (zvuková terapia a muzikoterapia) alebo psychoterapia. Ideálnym riešením je potom využitie AVS prístroja, ktorý ide používať v domácom prostredí bez nutnosti návštevy odborníka, a to kedykoľvek, pokiaľ sú potiaže s pískaním v ušiach akútne a intenzívne. AVS prístroj je ešte účinnejšou alternatívou k tzv. vonkajšiemu generátoru šumu (tinnitus masker), ktorý sa nosí ako sluchátko.

S nespavosťou pomôže biotechnológia AVS

 

„AVS prístroj dokáže obtiaže zmierniť,“ radí terapeutka Eva Kolářová

„Zo svojej praxe mám skúsenosť s tinnitom predovšetkým u starších klientov. Často je u nich spôsobený zvýšeným stresom,“ hovorí fyzioterapeutka a neuroterapeutka Bc. Eva Kolářová, ktorá sa vo svojej ordinácii na poliklinike v Karlových Varoch profesionálne zaoberá biofeedbackem a tréningom mozgu. „Pacientom, ktorí si sťažujú na pískanie v ušiach a s ním spojené bolesti hlavy alebo stres, urobím diagnostiku, tak povediac mapovanie mozgovej aktivity. Väčšinou zistím, že dotyčný trpí pomerne veľkým stresom – zvýšeným množstvom beta 2 vĺn, čo sú stresové vlny. V rámci neuroterapie potom trénujeme pomocou neurofeedbacku a často využívame tiež AVS terapiu. AVS prístroj dokáže s týmto problémom veľmi dobre pomôcť,“ vysvetluje neuroterapeutka a dodáva: „Mám skúsenosť, že AVS prístroj dokáže pomerne dobre zmierniť obtiaže, ktoré sa pre klienta stanú znesiteľné, a predovšetkým je pro neho stežejné, že ďalej netrpí bolesťami hlavy.“

Pre zmiernenie tinnitu je vhodné tiež zmeniť svoje návyky (vyhýbať sa hlučnému prostrediu, stresu a psychickému tlaku) a upraviť jedálniček – vyradiť alkohol a nikotín, obmedziť kofeín a soľ, naopak pridať bylinky, predovšetkým ginkgo bilobu.

 

 

Radka (54): „Laxman ma zachránil!“

„Moje problémy s tinnitom zrejme spôsobila blokáda krčnej chrbtice. Prvé dva mesiace to bolo naozaj šialené,  pískanie v ušiach bolo veľmi intenzívne. Začalo to vždy v jednej sekunde – naraz som mala v hlave pískajúcu rýchlovarnú kanvicu. Po niekoľkých dňoch som bola úplne vyčerpaná, ten zvuk mi nedovolil zaspať, stále som plakala. Mala som na plné pecky pustenú televíziu alebo rádio, ale aj tak som ich nepočula. Nebolo úniku, psychicky som sa rozložila. Išla som k lekárovi, ktorý mi predpísal tabletky na prekrvovanie vnútorného ucha, ale nezabrali. Ďalší špecialista mi zdelil, že sa s tým musím naučiť žiť, prípadne užívať psychofarmaká, aby mi uľahčili život. To som ale nechcela… Až som pri googlovaní na internete objavila AVS prístroj Laxman, ten ma bez nadsázky zachránil! Pravidelne som si púsťala program Bez tinnitu a potiaže sa zmiernili. Do dvoch rokov sa to stabilizovalo natoľko, že už pískanie nevnímam. Občas sa mi vráti, napríklad po ceste lietadlom mi celý deň hučí v hlave, ale už dokážem normálne spať a na pískanie nemyslieť.“

 

clanok tinnitus_foto 2

AVS prístroj Laxman Premium

 

Bez tinnitu – terapia pomocou AVS prístroja

Ak máte podobné potiaže ako naša klientka Radka, zaobstarajte si AVS prístroj Laxman so sadou Bez tinnitu, ktorá obsahuje 28 audiovizuálnych stimulačných programov a 25 audionahrávok k voľnému počúvaniu. Tieto programy pre audiovizuálnu stimuláciu mozgovej činnosti boli vyvinuté na základe najnovších poznatkov v liečbe tinnitu. AVS prístroj vás nastaví na správnu frekvenciu, kedy mozog úplne zrelaxuje a spustí ozdravné procesy umožňujúce eliminovať šelesť v uchu. Presmerovanie pozornosti sluchu pomocou špeciálnych zvukov (hudby, šumov apod.) má za následok to, že nepríjemné pískanie v ušiach prestanete vnímať a v kľude zaspíte. AVS prístroj môžete používať nielen pred spaním, ale tiež napríklad v práci, keď sa potrebujete sústrediť, pred návštěvou divadla, pred čítaním knihy, proste kedykoľvek, kedy potrebujete pokojnú myseľ bez nepríjemného zvuku v hlave.

My v Galaxy máme s liečbou tinnitu viac ako 25 rokov skúseností. Väčšina našich klientov potvrdila, že pri pravideľnom používaní AVS prístroja sa ich potiaže zmiernili. Najčastejšie účinky opisujú tak, že tinnitus síce stále ešte vnímajú, ale už im nevadí, neirituje ich a neobmedzuje ich v živote. U veľa z nich už po troch mesiacoch používania AVS prístroja tinnitus úplne vymizol.

VIETE, ŽE AVS PRÍSTROJE SI U NÁS MÔŽETE VYPOŽIČIŤ

Späť do obchodu